Alexa Nedir ?


                             Alexa Nedir , Ne değildir ?




Alexa Web Site Analizi

Herkese merhabalar.Site sahipleri ve blogcular..Bugün sizlere Alexanın avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi vermek istiyorum..

Arkadaşlar  Alexa, dünya çapındaki bir çok siteyi, günlük tekil ziyaretçi sayısı, ziyaretçilerin sayfada durma süresi ve toplam safya görüntülenme sayılarını baz alarak aralarında kabaca sıralandıran bir tahmini popülarite hesaplama sitesidir. Bu web sitenin istatistiklerine hemen her web site yöneticisi dikkat edip sıralamasını yükseltmek için uğraş içinde olur. 

Peki Alexa ne kadar güvenilir? Gerçekten doğru bilgiler sağlar mı? Avantajları var da hiç dezavantajları yok mu?

Alexa gerçekten güvenilir mi?

Alexa söz konusu olduğunda şu unutulmamalı: Alexa' da bir çok sıralama sistemi yalnızca Alexa toolbar sahibi olan kullanıcılar için hesaplanmaktadır. Yani sitenize giren 100,000 kişiden belkide yaklaşık 60,000 i Alexa tarafından hesaba bile katılmıyor olabilir... Örneğin Alexa Search Traffic değerlendirmesi yalnızca toolbar yükleyen kullanıcılar sayılarak yapılır. Bu noktalarda Alexa'nın ne kadar güvenilir olduğu konusunda soru işaretleri mevcut.

Alexa' da daha iyi sıralamaya sahip olmanın avantajları nelerdir?


  • Öncelikle çoğu kişi web sitesi yüksek ziyaretçi trafiği almaya başladığında ziyaretçiyle beraber firmalar veya web siteleri tarafından reklam teklifleri de almaya başlar. Peki insanlar size reklam vermeden önce site trafiğinizin ne kadar olduğunu ve bulunduğunuz bölgede ne kadar popüler olduğunuzu nerden öğrenir ? Alexa ve benzeri sitelerden. Ancak Alexa en popüleridir.
  • Bu yüzden ortaklık ve reklam programlarından en iyi düzeyde faydanalabilmek için Alexa sıralaması hayati önem taşımaktadır.

Alexa'nın dezavantajları nelerdir?

  • Herkes Alexa toolbar sahibi olmadığı için siteniz diğerlerine nazaran daha iyi trafik alıyor dahi olsa sıralamalarda çok daha geride yer alabilirsiniz.
  • Bir çok insan Alexa'nın doğru sonuç vermediğini ve sadece Alexa sıralaması yükseltmek için bir takım hileler yapılabildiğini söylüyor.
  • Alt domainleriniz ayrı ayrı değerlendirilmiyor. Sadece anasayfanız olarak topluca değerlendiriliyor.
Son olarak Alexa Toolbar indirmeniz hem surf yaparken Alexa tarafından sayılmanızı hemde sitenizin sonuçlarının daha doğru ölçülmesini sağlayabilir.
Her ne kadar kabaca bir tahminde bulunsa da, Alexa reklam verenler tarafından çok fazla önemsenmektedir...
Cover art

   Tarayıcınıza Alexa göstergesi eklemek isterseniz üstteki resime tıklayınız.


Alexa Nedir ? için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com