HP, yakında bunu da üretecek!


HP, yakında bunu da üretecek!

PC ve yazıcı devi HP, kendisine büyük paralar kazandırabilecek yeni bir ürüne merhaba diyor!

HP, 3d printing, 3d baskı, yazıcı, 3D, 3 boyut, üç boyut

HP, 2014 yılının haziran ayına kadar en az bir adet 3D yazıcı modeli üretmiş olacak. Bu duyuru, Canalys Channels Forum üzerinden, CEO Meg Whitman tarafından yapıldı.
Whitman'ın söylediğine göre, 3D baskılar halen başlangıç döneminde ve firma bu durumu büyük bir fırsat olarak görüyor. HP'nin bu fikrin üzerine yoğunlaştığını belirten Whitman, "Önümüzdeki yılın ortalarından önce bir şeyler üretmiş olacağız" cümlesini kuruyor. Ayrıca dahahızlı baskı süresi konusunda ipucu veren Whitman, bir eşyanın 10 saatte basılmasının "buzun erimesini izlemek" gibi olduğunu söyledi.
Üretilecek ilk ürünler, küçük ama yüksek kâr potansiyeli taşıyan 3D baskı marketine girmek isteyen şirketleri hedefleyecek. Geçtiğimiz ayın başlarında, Britanya'nın üçüncü en büyük süpermarketi Asda, 3D model basabilme yeteneğine sahip 3D baskı istasyonlarını ve bu istasyonlarda yapılacak hizmeti 40 pound gibi bir fiyattan başlayarak sunmayı planladığını açıklarken, Maplin temel 3D yazıcıları 700 pound gibi ucuz sayılabilecek bir fiyata sunacağını açıklamıştı.
HP'nin bu açıklaması, aslında 3D baskı marketinde atacağı ilk adım olmayacak. Firma, 2010 yılının mayıs ayında, Designjet 3D adı ile tekrar isimlendirilmiş, aslı Stratasys adlı küçük bir firmaya ait olan yazıcıları 17.500 dolar satış fiyatı ile sessiz sedasız bir şekilde piyasaya sürmüştü.
HP'nin CEO'su, 3D baskı marketinin olgunlaşacağına ve yaklaşık üç yıl içerisinde bir patlama ile büyüyeceğine inanıyor. Nasıl bir teknoloji kullanılacağını veya firmanın bu teknolojinin patentini almayı planlayıp planlamadığı hakkında bir açıklama yapmayan CEO, sadece kullanılacak olan teknolojinin "yeni bir teknoloji" olduğunu bildirmek ile yetindi.

HP, yakında bunu da üretecek! için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com