2013 yılında veri merkezleri, bulut bilişim ve mobilite bilişime yön verecek



low_teradata1
Anadolu Bilişim, 2012 yılında bilişim dünyasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Gelecek yılın trendleri ise veri merkezi teknolojileri, mobil cihazlar, bulut bilişim, stratejik büyük veri, bellek bazlı işlem teknolojileri ve sosyal teknolojiler olacak.
Anadolu Bilişim uluslararası araştırmaları göz önünde bulundurarak 2012 yılında BT dünyasında yaşananları değerlendirip, 2013 yılına dair öngörülerini açıkladı. Türkiye’deki bilişim hizmetleri sektörüne yenilikçi bir anlayış getirme misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Anadolu Bilişim, 30 binden fazla kurumsal kullanıcıya hizmet sunduğu Anadolu Bilişim Data Center ile 2013 yılında da müşterilerine rekabet avantajı sağlamaya devam edecek.
2012 yılında bilişim pazarının büyüklüğü: 6,5 milyar dolar
Türkiye’de 2012 yılında veri merkezlerinin sayısındaki artış, dışkaynak kullanımındaki yükseliş ve kurumların iş uygulamalarını daha yaygın bir şekilde kullanması bilişim sektöründeki önemli gelişmeler arasında yerini aldı. Telekom gelirlerinden arındırılarak yapılan analizler sonucunda Türkiye’de 2012 sonunda bilişim pazarının büyüklüğünün 6,5 milyar dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Bunun içinde bilişim hizmetleri pazarının ise 2012 yılında yaklaşık 1,2 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.
Dijital evrenin büyüklüğü 4 zetabayta ulaşacak
2013 yılında bilişim dünyasında en çok karşılaşılan trendler mobil cihazlar, mobil uygulamalar, bulut bilişim, stratejik büyük veri, bellek bazlı işlem teknolojileri ve sosyal teknolojiler olacak. Dijital evrenin önümüzdeki yıl yüzde 50 oranında genişleyerek 4 zetabayt olması bekleniyor. Bu veriyi üreten bireysel ve kurumsal kullanıcıların yanına son dönemde cihaz ve makinelerin de eklenmesiyle üretilen verinin çok büyük boyutlara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu doğrultuda hem veri depolamaya hem de veriyi anlamlı şekilde analiz edecek iş zekası çözümlerine talep artacak. Özellikle kurumlarda bu teknolojileri ve iş uygulamalarını hızlandıran bellek bazlı işlem teknolojileri 2013’ün gözde konuları arasında yer alacak.
Teknolojideki bu yoğun değişime ayak uydurabilmek için dışkaynak kullanımı ve teknoloji çözümlerinin hizmet modelinde tedarik edilmesi kurumların hayatını büyük oranda kolaylaştıracak. Bu anlamda önümüzdeki dönemde BT kaynakları merkezileşerek veri merkezleri ve servis sağlayıcılar tarafında toplanacak. Bulut bilişim ve sanallaştırma teknolojilerinin gelişmesi de bu eğilimi destekleyici bir rol oynayacak. Kurumsal dünyada ise 2013’de iş zekası, müşteri ilişkileri, tedarikçi zinciri yönetimi, kurumsal risk yönetimi gibi yeni nesil iş uygulamaları ön planda olacak.
Anadolu Bilişim’in farklı sektörlere yönelik hazırladığı özel çözümler ve hizmetler hakkında kapsamlı bilgi almak için www.abh.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

2013 yılında veri merkezleri, bulut bilişim ve mobilite bilişime yön verecek için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com