Diyarbakır Ve Van, Gaziantep Kadar Olamadıysa Bunun En Önemli Sebebi Terördür




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ve Van'ın bugün Gaziantep kadar olamamasının en önemli sebebinin terör olduğuna dikkati çekerek, "İşte biz bu nedenle terörü Türkiye’nin gündeminden çıkarmamız gerekiyor.” dedi.

Gaziantep’te katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Gaziantep’in barış, kardeşlik, dayanışma şehri olmasıyla iftihar ettiğini söyledi. Erdoğan, “Gaziantepli kardeşlerimizin, diğer 80 vilayette gelecekte görmek istediğimizi bugünden gösteren bir şehir olduğunu gösteren bir şehir olduğunu sizlere söylemek isterim. Kardeşlikle büyüyen Gaziantep inşallah tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya öncü, örnek olacaktır. Gaziantep’te Türkler, Kürtler, Araplar değil, Gaziantep’te insan var. Gaziantep’te kardeşlik var, dayanışma var. Gaziantep’te aynı kıbleye dönen, aynı Ezan-ı Muhammediye altında toplanan bir ulu çınarın farklı kolları, adeta bir gökkuşağı gibi farklı renkler var. İşte bu kardeşlik, bu zenginlik, bu renklilik Gaziantep’i Türkiye’nin, Ortadoğu’nun, tüm bu coğrafyanın yıldız şehri haline getirdi.” şeklinde konuştu.

Terörün bu topraklara öfkeden, nefretten, husumetten başka hiçbir şey getirmediğinin altını çizen Erdoğan, “Terör, hamdolsun Gaziantep’imize arzu ettiği planları uygulayamadı. Bazı girişimler oldu. Ama onları da tutturamadı. Terör bu topraklara açlıktan, yokluktan, sefaletten başka hiçbir şey sağlamadı. Gaziantep’i de bu hale dönüştürme hesabı içerisine girdi. Ama Allah’ın izniyle sizin dik duruşunuz, sizin omurgalı duruşunuz ve ‘Burada teröre yer yok’ deyişiniz onların buraya girişini engelledi ve Gaziantep insanı, o güçlü yapısıyla işte şu anda 6’ncı, 7’nci organize sanayi bölgesini yapıyor. Çok açık söylüyorum eğer bugün Diyarbakır bir Gaziantep kadar olamadıysa bunun en önemli sebebi, birinci sebebi terördür. Eğer bugün Van bir Gaziantep olamadıysa bunun en birinci sebebi terördür. İşte onun için bizim bu terörü artık Türkiye’nin gündeminden tamamen çıkarmamız gerekiyor. Silahları bırakmalarını istiyoruz. Sıkılı yumrukları aradan çekip, öfkenin, nefretin diline bir son verip, insanca yaşamanın önünü açmamız, bunu güçlendirmemiz gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

10 YILDIR SAMİMİYETLE, KARARLILIKLA, TERÖRÜ SONA ERDİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Hükümet olarak tam 10 yıldır terörü bitirmek için mücadelenin içerisinde olduklarına dikkat çeken Erdoğan, “10 yıldır samimiyetle, kararlılıkla, dirençle, sabırla ve sebatla terörü sona erdirmenin, tek tek şehirlerimizi ayağa kaldırmanın mücadelesi içindeyiz. Biz, ‘Anneler ağlamasın’ dedikçe birileri çıkıyor, ‘Anneler ağlamaya devam etsin’ istiyor. Biz gençler ölmesin dedikçe, birileri onların eline molotof veriyor, taş veriyor ve bunlarla beraber ‘saldırın’ diyor. Niye? Onların çünkü yargıdaki durumuyla kendi durumları farklı. Gençler ölmeye devam etsin istiyorlar. Biz ‘yoksulluk sona ersin’ dedikçe, ‘İnsanın insana zulmü sona ersin’ dedikçe, birileri çıkıyor, benim bu bölgedeki kardeşimi yokluğa, yoksulluğa, mağduriyete mahkum etmek için elinden geleni yapıyor. Şu an, kararlılıkla sürdürdüğümüz milli birlik ve kardeşlik projemiz kapsamında bir çözüm süreci devam ediyor. Bu süreci kararlılıkla sürdürüyoruz. Terör örgütünün eylemlere son vermesi, yurt dışına çekilmesi ve silahı bırakması için ne yapmak gerekiyorsa diyoruz onu yapsın, biz elimizden gelen desteği verelim. İlgili tüm kurumlarımızı çalıştırıyoruz. Terör belasından kurtulmak hepimizin ortak amacıdır, dileğidir. Bu yolda, azim, sabırla, kararlılıkla çaba göstermeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Ve Van, Gaziantep Kadar Olamadıysa Bunun En Önemli Sebebi Terördür için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com