Erdoğan: Irak’a Girenler Haklı Oluyorsa, Biz Suriye’ye Seyirci Kalamayız


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Binlerce, on binlerce kilometre öteden gelip Irak'a girenler, bu dünyada haklı oluyorsa, biz 910 kilometre sınırımız olan Suriye'de eli bağlı, tribünde seyirci olamayız.” dedi.

        Partisinin Gaziantep İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Erdoğan, Suriye'nin oldukça zorlu, süreçten, acılı ve kanlı bir dönemden geçtiğini söyledi.

        ''Yanı başımızda bir insanlık dramı yaşanırken, buna kayıtsız kalmamız, sessiz kalmamız, bu insanlık dramını görmezden gelmemiz beklenemez." diyen Erdoğan, "Biz ana muhalefet partisi CHP'nin yaptığı gibi zalimlerin, diktatörlerin, kendi halkına zulmedenlerin yanında yer alamayız. Onların yanında, onlarla sarmaş dolaş bir fotoğraf veremeyiz.'' diye konuştu.

        Suriye'nin kendileri için sadece dış politikadan ibaret bir mesele olmadığını aktaran Erdoğan, ''Orada bizim kardeşlerimiz, akrabalarımız var. Şam'da, Halep'te, İdlip'te, Hama'da yaşanan her kriz, doğrudan doğruya Şanlıurfa'yı, Gaziantep'i, Hatay'ı, Kilis'i, Mardin'i ilgilendirir. Aynı şekilde Şam'ın, Halep'in, İdlip'in, Hama'nın istikrarı, Şanlıurfa'nın, Gaziantep'in, Hatay'ın, Kilis'in, Mardin'in istikrarıdır. Bu bakımdan Suriye, bizim iç işlerimiz kadar önemli bir meseledir."

        Bütün çaba ve uğraşlarının; bu coğrafyanın tam anlamıyla bir barış ve huzur deryasına dönüşmesi için olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kardeşlerim; binlerce, on binlerce kilometre öteden gelip Irak'a girenler, bu dünyada haklı oluyorsa, biz 910 kilometre sınırımız olan Suriye'de eli bağlı, tribünde seyirci olamayız. Gereği neyse bunu yapmamız lazım ve yaparız.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Irak’a Girenler Haklı Oluyorsa, Biz Suriye’ye Seyirci Kalamayız için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com