Windows 7 kullanımı, XP kullanımını geçti


Microsoft , diğer firmaların işletim sistemleriyle rekabet ettiği kadar kendi işletim sistemleri versiyonları arasındaki rekabetle de ön plana çıkıyor. Özellikle emektar olarak tabir edebileceğimiz XP kullanımının oldukça yaygın olması, bu versiyondan sonra çıkan Vista ve Windows 7 işletim sistemi kullanımını büyük oranda azaltıyordu.



Ancak Net Applications tarafından son yapılan araştırmaya göre bir süredir en çok kullanılan Windows versiyonu olarak dikkat çeken Windows XP, liderlik koltuğunu Windows 7'ye kaptırdı. XP kullanımı %42.52'ye gerilerken, Windows 7 kullanımı ise %42.76'ya yükseldi. Nisan 2011'de %25 kullanım oranına sahip olan Windows 7, o günden bugünne %17'lik artış göstermiş oldu.




Şu anda en merak edilen konulardan biri ise, Windows 8'in gelmesiyle birlikte [B]Windows 7 kullanımındaki değişim oranının ne yönde değişeceği. Windows 7'nin[B] XP'nin Vista'ya olan başarısındaki gibi Windows 8'eüstünlük sağlayabileceği düşüncesi hakim. Bakalım Microsoft, nasıl bir yol haritası izleyecek, hep birlikte göreceğiz.

Windows 7 kullanımı, XP kullanımını geçti için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com