Sosyal Ağlarda Yaş ve Cinsiyet Ortalaması \[ Araştırma ]


Sosyal ağlar üzerinde yapılan araştırmalarda kullanıcı istatistiklerine dair ilgi çekici veriler ortaya çıkıyor. Pingdom tarafından yapılan araştırmada ABD'de bulunan sosyal ağ kullanıcılarının platformlara göre yaş ortalamaları hesaplanmış. Geniş kapsamlı bir araştırmanın altına imza atan Pingdom 24 farklı sosyal ağı değerlendirmeye almış.





Araştırmada Twitter'ın yaş ortalaması 37.3 olurken Facebook'ta bu ortalama 40.5 olarak göze çarpıyor. İstatistiklere derinlemesine baktığımızda ise şu detaylar göze çarpıyor; Facebook kullanıcılarının %55'i 45 yaş altında kullanıcılardan oluşmakta. Twitter'ın %68.'lik kısmı 45 yaş altında. Görüldüğü gibi Twitter ortalama olarakta genel detaylar olarakta Facebook'tan çok daha dinamik kullanıcılara sahip.

Yaş ortalaması bakımından en yüksek ortalamaya sahip sosyal ağlar ise Linkedin ve Wordpress.com olmuş. Özellikle 65 yaş ve üstünün tercih ettiği Linkedin 44.2 ile en yüksek yaş ortalamasına sahip.




Sosyal ağ kullanımında cinsiyet baz alındığında ise kadınların üstünlüğü göze çarpıyor. Araştırma yapılan 24 siteden 17'sinde kadın nüfusunun ağırlıkta olduğu görülüyor.Kadınların en çok ilgi duyduğu sosyal ise %79'luk oran ile Pinterest olmuş.

Not: Araştırmada Google+ değerlendirmeye alınmamış

ABD çapında yapılana araştırmadaki oranla bu şekilde peki[B]Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sosyal Ağlarda Yaş ve Cinsiyet Ortalaması \[ Araştırma ] için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com