Hitman: Absolution (inceleme)



Hitman: Absolution (İnceleme)
Hitman: Blood Mary oyunun piyasaya sürülmesinden sonra uzun bir süre geçti ve şimdi Hitman: Absolution serisiyle karşımıza çıkmakta. Serinin ilk oyunundan sonra çok sayıda gizlenme ön planda olan aksiyon oyunları çıktı ancak hiç birisi bir Hitman olamayacağı ortadaydı.

Hitman: Absolution incelemesi yaptığımızda gizlilik mekanizmasını anlamanız biraz güç olabilir ancak IO Interactive geliştiricileri bizlere hızlı bir öğrenme sürecini başlangıçta sunuyorlar. Oyunun diğer bir sevindiren kısmı ise Türkçe altyazı ile birlikte gelmesidir. Eğer İngilizceye yeterince hakim değilseniz bu özellik, sizin olayların içinde hissetmenizi daha fazla sağlayacaktır. Hedeflerinizi nasıl yok edeceğiniz sizlerin tercihine bırakılmış, isterseniz sessiz sedasız gizlice öldürebilir ya da yaygaracı bir havayla etrafınıza korku dolu anlar yaşatabilirsiniz. 
Oyunda bir puanlama sistemi de mevcut. Öldürdüğünüz insanları bir yere saklamanız puanınızı arttırıyor. Bunun aksi olarak da öldürdüğünüz ya da yaraladığınız her sivil kişi sizin puanınızı geriye çekiyor. Artı yönde yapacağınız her türlü hareket size içgüdü puanı kazandırıyor ve bu puanları hızlı hareket etme, yüksek adrenalin gereken olaylarda kullanabiliyorsunuz. Instinct(içgüdü) özelliğini açtığınızda, örneğin diyelim ki çiftçi kılığına girdiniz ve bazı özellikleriniz sizi ele verebiliyor. Beyaz bir ten, kel oluşunuz diğer ajanlar tarafından kısa sürede fark edilmenizi sağlıyor. Bu özellik aktifken çok iyi hareket etmeniz gerekiyor. 

Araçları patlattığınızda buna kaza süsü verebiliyorsunuz. Yapay zeka gayet iyi durumda. Bazen kasa süsü vermek isterken bile fark edilebiliyorsunuz. Bir kişiyi öldürdüğünüzde zamanın yavaşlaması güzel detaylar arasında. 
Hitman: Absolution (İnceleme)

Şimdi isterseniz hikayemizi hatırlamaya çalışalım. Diana Burnwood, Victoria adlı kişiyi öldürmek üzere görevlendiriliyor. 47 ajanımız da bunu engellemek için Dianayı öldürmek için görev alıyor ve hedef başarıyla yok ediliyor. Ancak ölmeden önce ICA ‘nın bir oyun oynadığına dair bilgiler alıyor ve Victoria’nın bizzat K47 ajanımızın koruması için son nefesinde söz alıyor. Durum böyle iken, bir taşla iki kuş vuracağını uman ICA’nın bütün planları alt üst oluyor. Bilindiği üzere ajanımız işinde oldukça başarılı, ICA artık onu bir tehdit olarak görmesini sağlıyor.

Ajanımız, istediği her türlü ekipman – silahı şirketten talep edebiliyordu. Artık durum biraz daha vahim. Canınızın istediği her şeyi artık bulamıyorsunuz ve kaynakları üsturuplu harcamamız gerekiyor. Öldürdüğünüz kişilerin silahlarını ve ekipmanlarını almayı unutmayın. Hitman: Absolution incelemesi yaptığımızda 6 farklı türde toplamda 26 adet silahınız mevcut. Bunlar bile size yeterli gelebilir.

Oyun toplam 5 farklı zorluk seviyesinden oluşuyor. Bunlar: kolay, normal, zor, uzman, mükemmeliyetçi. Bu sayede acemi ve profesyonel oyuncuların hepsini kapsadığı için her kesimi memnun etmek istemişler diyebiliriz. Ayrıca oynandıkça oyundan sıkılabileceğinizden zorluk seviyenizi belirleyerek daha fazla süre zevk alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Biraz da oyun grafik ve müziklerini incelediğimizde oyun motoru olarak Glacier 2 ile birleştiği göze çarpan özellikler arasında. Yüz detayları, kıyafetlerin duruşu, ışıklar ve animasyonlar tatmin edici hatta hayran bırakıcı seviyede. Farklı objeler için tek tek render yapıldığı rahatlıkla görülebilir. Blood Money serisinde daha çok Jesper Kyd müzikleri vardı. Benim için en etkileyici müzik, hatta filminin de girişinde çalan, o müthiş ilahi olmuştur. Ancak bu bölümde daha fazla sanatçının eserlerine yer verilmiş. 
Hitman: Absolution (İnceleme)

Windows XP kullananlar için kötü bir haberimiz var. Hitman: Absolution, Windows xp’yi desteklemiyor. Bunun sebebi ise XP’nin DirectX 11’i desteklemesi. Yüksek grafik özellikleri yeni bir donanım ihtiyacı doğurabilir.

Hitman: Absolution Minimum Sistem Gereksinimleri:

İşletim Sistemi(OS): Windows Vista, 7, 8

İşlemci(CPU): Intel Pentium Dual Core E2140 1.60GHz / AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ veya daha hızlısı,

Ekran Kartı(GPU): Nvidia 8600 GTS / AMD Radeon HD 2900 GT veya daha üst seviye

Ekran Kartı Belleği: 512 MB

Sistem Belleği: 2 GB

DirectX Sürümü: 11




Hitman: Absolution (inceleme) için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com