PNG Artık En Popüler İkinci Resim Dosyası Uzantısı



pngKötünün iyisi olarak nitelendirebileceğimiz JPEG uzantılı resim dosyalarını her yerde ve web siteleri üzerinde bulabilirsiniz. JPEG formatı dışında kullanabileceğiniz bir çok resim formatı bulunmaktadır. Örnek vermemiz gerekirse animasyon şeklinde oynatabilme özelliği sayesinde GIF gerçekten önemli bir resim formatı olarak dikkat çekiyor.
Gelin görün ki GIF uzantılı resim dosyalarının popüleritesi yavaş yavaş internet aleminde düşüyor gibi ve bu nedenledir ki PNG artık web üzerindeki en popüler ikinci resim formatı olarak kendisine yer bulmaya başladı.
Aslına bakarsanız son bir yıldır web üzerinde GIF formatlı resim dosyalarının sayısı gözle görünür bir şekilde azalmaya başladı ve zaten TumblrReddit ve Twitter gibi sosyal ağlar üzerinde bile eskisi kadar çok animasyonlu GIF resimlerin paylaşılmadığını farketmişsinizdir.
W3Techs tarafından yapılan bir araştırmaya göre web üzerinde PNG resim formatının kullanımı %62.4'lere kadar yükselirken GIF formatındaki resim dosyalarının web üzerindeki kullanımı %62.3'e kadar geriledi.
GIF formatı hala en büyük 1000 web sitesi üzerinde en popüler format olarak dikkat çekse de PNG kullanımının önümüzdeki aylarda GIF'i geçeceği tahmin ediliyor.

PNG Artık En Popüler İkinci Resim Dosyası Uzantısı için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com