Yeni Nesil AMD ve Nvidia Ekran Kartları Gecikecek



AMD-NvidiaSöylentilere göre 2013'ün ilk yarısında piyasada olması beklenen yeni nesilAMD ve Nvidia ekran kartlarını bir süre daha beklemek zorunda kalacağız. Bu kartların çıkış tarihleri için daha önceden yapılan tahminler 2013 yılının ilk yarısını işaret ediyorken bu yeni söylentinin 2013'ün son çeyreğini işaret etmesi biraz kafa karıştırıyor. Hatta daha önceden AMD CEO'su Rory Read şu sözleri sarfetmişti:
"Biz AMD'yi karlılığa döndürecek ve para akışı sağlayacak yeni güçlü APU'larımızı ve grafik çözümlerimizi 2013 yılının ilk yarısında tanıtacağız. "
Fakat bu demeçte yüksek performanslı masaüstü ekran kartı GPU'ları hakkında net bir bilgi yer almaması söylentilere gerçek olabilme ihtimali kazandırıyor.
700 serisi Kepler mimarisine sahip Nvidia ekran kartlarının ve HD 8000 serisi AMD Sea Islands ekran kartlarının gecikmesi sistem toplayacak birçok kullancı için hayal kırıklığı anlamına gelmekte. Yaklaşık 6 aylık bir gecikme OEM sektöründe büyük bir gecikme olarak nitelendirilebilir.
Öteki taraftan AMD'nin 2012 yılında çıkarmadığı çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 ekran kartını 2013 yılında tanıtma niyetinde olduğu söylentiler arasında. Aynı zamanda Nvidia da Gefore Titan adlı çift GTX 690 ekran kartından daha hızlı olacak ekran kartını hazırlamakta.

Yeni Nesil AMD ve Nvidia Ekran Kartları Gecikecek için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com