Daha Hızlı Blog Yazmak için 8 Öneri \[ ARAŞTIRMA ]



Blog yazarlığı son dönemde ses getiren bir hal almaya başladı. Sosyal ağların ilerlemesiyle yükselişe geçen blog yazarları kendilerine has içerikleriyle kendi kitlelerini yaratıp adını ülke çapına duyurabiliyor. Haliyle buda farklı birçok ( daha az popüler yada popüler olmayan ) blog yazarını heyecanlandıran bir etken oldu. TV programlarında görmeye başladığımız bu blog yazarları gibi popüler olmak ilgi çekici içerikten geçmekte ancak blog üzerinde uğraşacak zamanım yok diyorsanız bu 8 öneriye göz atmanızı tavsiye ederim.
Daha hızlı blog gönderileri için 8 öneri;

1) Kendinize Belli Bir Süre Atayın;




Çalışmalarınız onlara ayırdığınız zamanı dolduracak şekilde genişler. Web sitenize blog yazısı yazman için kendinize 1 haftalık bir süre tanıyın( bu süreyi abartmamak şekilde arttırabilirsiniz) Ancak bu süre zarfında yapmanız gerekenleri hafta sonuna bırakırsanız ( yani sürenizin sonu ) işin içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Tabi iradeniz kuvvetli ve 1 haftalık süreyi 1 günde değerlendirebiliyorsanız orası başka hatta tebriği bile hak ettiğinizi söyleyebilirim. Bunu tıpkı ulusal bir gazetede günlük köşe yazınızı vermeniz gerektiği gibi düşünün süre dolduğu an o yazıyı teslim etmelisiniz. Şimdi bir konu seçip kendinize denemek için belirli bir süre koyun.



2) İçerik Takvimi Oluşturun;




İçeriğiniz her ne olursa olsun ( bir blog gönderisi, genel bir web sayfası, e-bülten, Facebook, Twitter ) içeriğin yazılı ve teslim edilecek olduğundan planlama gerekir. İşe ciddi bir yaklaşım sergilemek istiyorsanız verdiğiniz titizliğe göre önümüzdeki 3-6 ay için takviminizi ayarlamanız gerekebilir. Bunu kendinize kabul ettirdikten sonra ikinci bir adım olarak rutine binecektir.



3) Konuların Listesini Tutun;




Bu biraz daha genel bir konuya denk gelmekte, zamanınız olsun yada olmasın yazmak zor geliyor ise işe boş bir sayfa ile başlayın ve bu sayfaya aklınıza gelen kullanışlı fikirleri yazın oluşan listenin size büyük yardımı dokunacaktır.

Okuyucularınızın en az %80'inin dayanılmaz bulduğu[ konuları daire içine alarak bunlar hakkında yazın. ( bunların genel bir araştırma yada kendi içeriklerinizde ki ilgi toplanmalarına göre seçebilirsiniz.) Eğer ki internet üzerinde ciddiye alınmak istiyorsanız ilk önce kendinizi ciddiye alın ve konu seçimleriniz akıllıca olsun.



4) Tüm Dikkat Dağıtıcı Etkenleri Etrafınızdan Kaldırın;




Hızlı yazman istiyorsanız bunun için dikkatinizin tamamiyle yazacağınız gönderide olmasında fayda var. Ofis/oda kapınızı kapatın, telefonunuzu kapatın yada sessize alın, e-posta uyarılarını kapatın. Bir süre etrafınızda dikkatinizi bir parçada olsa farklı bir yere çekecek bir şey kalmasın.


5) Yazmaya Sondan Başlayın;

Yazıya başlamadan önce ilk düşüneceğiniz şey son olmalı. Olaya okuyucu gözüyle bakmaya çalışın.[B] Okuyucunuzun[/B] yazı içinde nasıl yol almasını istiyorsunuz? Onlerı sürükleyecek eylem nedir ilk onu düşünmelisiniz.

6) Düzeltmeler Yapmayın;





Aynı anda hem yazmak hemde yazdıklarınızı düzeltmeye çalışmayın bunlar gerçekten tecrübe gerektiren şeyler. Yazmaya birkez başladımı durmamakta fayda var çünkü yazarken aynı anda yazdıklarınızı düzeltmeye çalışmak sürenizi 2-3 katı fazla uzatabilir. Bunu düşünmeden sadece yazın.

7) Hikayenin Akışını canlı Tutun;

Yazarken hikayenin ortasında gerçeklik ve saçma olaylarını düşünmeden yazmaya devam edin. Bir noktada takılma yaşadığınızda yazıyı yarıda kesmeden o bölgeyi XXX şeklinde geçiştirerek yazmaya devam edin.

8) Hikayeyi Okuyun;

Eğer yazınıza nokta koyma vaktinin geldiğini düşünüyorsanız ilk iş onu yüksek sesle okumanız olsun. Evet yüksek sesle okuyun bu komik görünebilir ancak çok başarılı bir pratiktir şöyle ki ; bu şekilde yazarken yaptığınız hataları çok daha hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.





Daha Hızlı Blog Yazmak için 8 Öneri \[ ARAŞTIRMA ] için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com