Xbox One İnceleme


Microsoft'un yeni nesil konsolu sonunda elimize ulaştı! İşte detaylı testimiz ve son kararımız...

xbox one, microsoft, konsol, oyun, eğlence, test, inceleme

Tüm hizmetlerinizi, oturma odanızda aynı anda kontrol edecek bir konsol... Microsoft'un büyük planı, oyunları, kablolu TV'yi, müzik ve filmleri tek sisteme sığdırmaktan geçiyor. Aşırı iddialı gibi görünse de Xbox One, bunların altından kalkabilecek kadar güçlü.
Peki Xbox One, sonradan vazgeçtiği "24 saat internete bağımlılık" gereksinimiyle oluşturduğu olumsuz havayı dağıtabilecek mi? Dahası rakibi Sony'den E3 2013'te yediği darbeleri unutturabilecek mi?
Rakibi Sony PlayStation 4'ten 100 dolar daha pahalıya satılan Xbox One, güçlü çıkış oyunları sayesinde ismini kurtarmaya başlamış durumda. Peki son derece yaygın selefi Xbox 360 karşısında ne kadar şansı var? Tüm bu soruların cevabını detaylı testimizde aradık.

Xbox One'ın tasarımı

Kutudan çıkan her şey... xbox one, microsoft, konsol, oyun, eğlence, test, inceleme

Xbox One'da ilk fark edeceğiniz detay, onun tam bir canavar olduğu. 274 x 79 x 333 mm ölçülerindeki cihaz, PlayStation 4'ten ve Xbox 364'ten görünür biçimde daha büyük. Konsolun ilk tasarımı, ilk Xbox'un siyah plastik tasarımına geri dönüyor.
xbox one, microsoft, konsol, oyun, eğlence, test, inceleme
Xbox One'ı kutusundan çıkardığınızda ilk fark edeceğiniz detaylardan bir tanesi, Blu-ray sürücüsünün yanına yapıştırılmış olan uyarı etiketi. Uyarı, Blu-ray sürücüsünde bir disk varken sistemi taşımamamız gerektiğini söylüyor. Pek de hoş görünmeyen bu etiketi rahatça, konsol üzerinde iz bırakmadan çıkarabiliyorsunuz. Dev sistem dik duracak şekilde tasarlanmadığından onu çok fazla taşımanız gerekeceğini de düşünmüyoruz.
xbox one, microsoft, konsol, oyun, eğlence, test, inceleme
Cihazın siyah tasarımının üzerinde slot yüklemeli diskin yanı sıra bir tek parlayan Xbox logosu dikkat çekiyor. Konsolun arka tarafında ise birçok portla karşılaşıyorsunuz. Bunlar arasında ethernet, HDMI çıkışı, güç, S/PDIF, bir çift USB 3.0 portu ve IR çıkışı var. Özel çıkışlardan biri Kinect'i bağlamanıza izin veriyor. Bunların yanında uydudan veya kablo yayınından gelen sinyali Xbox One'a aktarmanıza izin veren HDMI girişine sahipsiniz. Cihazın sol yanında ise üçüncü bir USB portu bulunuyor.
xbox one, microsoft, konsol, oyun, eğlence, test, inceleme

Yeni Kinect'in tasarımı

xbox one, microsoft, konsol, oyun, eğlence, test, inceleme

Xbox One'ın tasarımı hakkında konuşurken yeni Kinect'ten bahsetmemek saçma olur. Sistemi yeni sihirli gözü takmadan da çalıştırabiliyorsunuz ancak bu, eşsiz ve en etkileyici işlevleri bir kenara bırakmanız anlamına geliyor.
Yeni Kinect de bir önceki Kinect'ten fark edilir derecede daha büyük bir gövdeye sahip. Bunun yanında PlayStation 4 Camera gibi ekranın üzerine monte edilmek üzere değil, onu TV'nizin önünde yerleştirmeniz için tasarlanmış. Aynı konsolun kendisinde olduğu gibi sağ tarafında yanan, beyaz bir Xbox logosu bulunuyor. Aktif olduğunda logonun soluk, kırmızı bir renk yaydığını görüyorsunuz.
Kinect'in altında ise onun sabit durmasını sağlayacak birlastik bulunuyor. Dolayısıyla yeni Kinect'in TV'nizin önünden kayıp düşmesi oldukça güç. Cihaz yukarıya veya aşağıya eğilebildiğinden oturma odanızda rahatlıkla çalışabileceğini söyleyebiliriz.

Özellikleri, kurulum

Yeni gamepad, eskisi ile yan yana... xbox one, microsoft, konsol, oyun, eğlence, test, inceleme

Xbox One, bir konsoldan fazlasını sunuyor. Öyle ki Microsoft, E3 2013'te oyunları bir kenara atıp medya işlevlerini ve kablo entegrasyonunu göstermekle suçlanmıştı. Üstelik bunlar, ilk aşamada sadece ABD'deçalışacak özelliklerdi.
Xbox One'ın, etkileyici TV ve oyun işlevleriyle geldiğini kabul ediyoruz. Konsol, TV özelliklerini öne çıkarsa da bu, şimdilik ABD'de daha çok hissedilecek.
Xbox One'ın her gün internete bağlanma gereksinimiise önemli seviyede düşürülmüş görünüyor. Konsolu kutusundan çıkarıp kurduğunuzda giriş ekranına bile gelmeden "1. gün yamasını" indirip kurmanız gerekiyor. Bunun ardından ethernet kablosunu sökebilir veya router'ınızı parçalayabilirsiniz - tek oyunculu oyunlar için internete ihtiyacınız yok.

Kurulum

xbox one, microsoft, konsol, oyun, eğlence, test, inceleme
Xbox One'ın kurulumu PS4'e göre biraz daha uğraşlı olsa da o kadar karışık bir iş değil. Güç veHDMI kablolarının yanı sıra, Kinect'i de özel kablosunu kullanarak sisteme bağlamanız gerekiyor.
Konsolla TV izlemek istiyorsanız (ki şu an Türkiye'de bu mümkün değil), bunu sistemin HDMI-in portunu kullanarak yapmanız gerekiyor.
Xbox One'ı ilk açtığınızda ekrana "birinci gün yamasını" indirmeniz için bir sihirbaz geliyor. Giriş ekranına ulaşabilmek için 2GB'lık ilk gün yamasını yüklemeniz şart. Ancak hemen Xbox One'ın internetini kesmeyin; tek oyunculu oyunlar internetsiz oynanabilse de buluttan gelen birçok işlev var.
Mağazaya girin ve sıradaki uygulamaları indirin. Bunun ardından kurulum tamamlanacak.

Xbox One Guide

xbox one, microsoft, konsol, oyun, eğlence, test, inceleme

Bu özellik ilk aşamada Türkiye'ye sunulmasa da ABD'liler,HDMI girişini kullanarak konsollarını bir kablolu TV kutusuna dönüştürebiliyorlar. Dahili kılavuz, kanallar arasında dolaşmaya, TV programları arasında arama yapmaya izin veriyor. Tüm bunları Xbox'un gamepad'ini veya Kinect'i kullanarak yapabiliyorsunuz.
Xbox One, üye olduğunuz Netflix gibi akış hizmetleriyle de bütünleşerek aradığınızı bulmanızı kolaylaştırıyor. Örneğin The Matrix'i seyretmek isterseniz, Xbox One Guide bunu nereden izleyebileceğiniz konusunda size yardımcı oluyor. Ancak akış hizmetlerinin çoğunun Türkiye'deçalışmadığını belirtmekte fayda var.
Medya ve oyunlar, TV ekranınızı ikiye bölerek paylaşabiliyorlar. Uygulamalar, aynı Windows 8'de olduğu gibi ekranın belirli bir bölümüne sabitlenebiliyor. Bu sayede örneğin Call of Duty'de çatışırken haberleri seyredebiliyorsunuz.

Xbox One İnceleme için “0 yorum” bulunmaktadır.

Bu Bir 'WebPlusBlog' Ürünü Olup Tüm Hakları Saklıdır®www.webplusblog.blogspot.com